Chili con Pollo

Een lekkere eiwitrijke maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je van een smaakvol en pikant gerecht houdt dan hebben wij het ideale gerecht voor je: Chili con Pollo. Bijkomend voordeel is dat dit gerecht bomvol groenten zit. Laat je verrassen door deze smaakvolle combinatie!

Ingrediënten

 Voor 4 personen.

4 sappige kippedijen (ongeveer 450 gram)
1 grote rode of gele paprika
6 knapperige waspenen (uit een zakje) (150 gram)
1 smaakvolle courgette
1 fles passata (500 of 750 gram)
2 blikjes kidneybonen
Verse Mexicaanse kruiden (fajita kruiden zijn perfect)

Bereidwijze

Snijd de kippedijen in stukken van 2 cm.
Snijd ook de waspenen, paprika en courgette in gelijke stukken van 2 cm.

Kook de waspenen gedurende 8 minuten totdat ze net niet gaar zijn.

Verhit wat olijfolie of kokosolie in een wokpan en bak de kip lichtbruin. Voeg tijdens het bakken naar smaak kruiden toe.

Voeg vervolgens de paprika, courgette en wortelen toe aan de pan en roerbak het geheel op middelhoog vuur.

Voeg nu de passata toe en laat het goed warm worden.

Spoel ondertussen de kidneybonen af onder stromend water met behulp van een vergiet. Voeg ze daarna toe aan de wokpan.

Na ongeveer 3 minuten is het gerecht klaar om geserveerd te worden.

Je kunt dit smakelijke gerecht rechtstreeks opscheppen en er met volle teugen van genieten.
Voor een extra vullende maaltijd kun je ook wat rijst koken.

Eet smakelijk!