Zumba groepslessen

Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen en plezier maken’ op Zuid Amerikaanse muziek. De opzwepende muziek en de leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige training! De instructrice zorgt er voor dat iedereen kan meedoen, ongeacht je niveau. Effectief, maar ook heel gezellig! Ben je benieuwd waarom Happy Life 35 Burgum ideaal is voor Zumba lessen? Lees dan snel verder.

Wat is Zumba?

Zumba is één van de meest populaire vormen van trainen. In ruim 125 landen wereldwijd doen maar liefst 12 miljoen mensen Zumba workouts. Hiermee staat Zumba in de top 10 van meest uitgevoerde fitness workouts! Dat komt omdat Zumba een zeer toegankelijke manier van trainen is. Het is ontstaan vanuit verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen, waaronder de merengue, samba en de salsa. Van daaruit voer je de verschillende bewegingen uit op het ritme van de muziek. Zo ben je tijdens een Zumba workout zowel aan het dansen als aan het trainen.

Wat maakt Zumba zo leuk?

Hoewel je je door beweging vaak beter gaat voelen is het voor sommige mensen toch lastig om de motivatie te vinden en lekker te gaan sporten. Wanneer je ergens niet zoveel zin in hebt gaan andere dingen vaak voor. Bij Zumba heb je vaak helemaal niet door dat je aan het sporten bent. Veel deelnemers zien het eerder als een uurtje gezellig dansen dan als een training, totdat het is afgelopen en ze merken hoe hard ze eigenlijk hebben gewerkt! Omdat plezier maken een belangrijk onderdeel uitmaakt van een Zumba les is het een stuk makkelijker om gauw terug te komen en het nog eens te doen.

De 7 voordelen van Zumba

Dat Zumba leuk is kunnen een heleboel vrienden en familieleden je ondertussen wel vertellen. Het is immers één van de bekendste groepslessen in Nederland maar ook binnen Dokkum. Maar wat zijn nu nog meer voordelen van Zumba?

#1 Verbetering uithoudingsvermogen 

Je bent constant in beweging op het ritme van de muziek, waardoor jouw lichaam zich inzet om het allemaal bij te houden. Dit heeft een positieve invloed op je uithoudingsvermogen, oftewel jouw conditie.  

#2 Vet verbranden als een malle

Wanneer je een half uur of langer aan één stuk door beweegt begint jouw lichaam vet te verbranden. Zo raak je met Zumba de overtollige grammetjes vet snel kwijt. 

#3 Toegankelijk voor iedereen 

Iedereen kan een Zumba workout uitvoeren. We zorgen ervoor dat we, desnoods, de bewegingen ietwat aanpassen zodat je altijd met de lessen mee kunt doen. Daarnaast zul je lekker bewegen en een stuk beter slapen omdat je er moe van wordt. Gelukkig is het niet zo zwaar dat je de volgende dag niet meer kunt lopen. Zo blijft het leuk en kun je gauw nog een keertje komen dansen!

#4 Je leert nieuwe mensen kennen 

Een les Zumba vindt plaats in groepsverband. Jullie gaan gezamenlijk dansen en voeren min of meer dezelfde bewegingen uit. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen en houd je er wellicht nieuwe vriendschappen aan over. We zien het namelijk regelmatig gebeuren!

#5 Stress tegengaan 

Zumba is een wondermiddel tegen stress. Je verwerkt jouw stress tijdens de les namelijk op twee manieren. Ten eerste door te dansen en plezier te maken en ten tweede omdat je jouw lichaam veel beweegt. Zo raak je alle stress die je meeneemt kwijt tijdens de les.  

#6 Je wordt flexibeler 

De Latijns Amerikaanse dansvormen worden getypeerd door veel heupbewegingen en soepele stappen. Die hoef je niet meteen perfect te kunnen natuurlijk, maar uiteindelijk zul je door het te proberen gaan merken dat je flexibeler en leniger wordt. 

#7 Krijg meer zelfvertrouwen 

Zowel sporten als dansen heeft een positieve invloed op jouw zelfvertrouwen. Een dubbele win dus! 

Probeer een gratis proefles Zumba

Lijkt een Zumba les in Burgum je leuk? Kom dan eens langs en neem een kijkje. Of beter nog, doe meteen een keertje mee en ervaar zelf hoe leuk een groepsles Zumba kan zijn!

Probeer deze les!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.